Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Felsősófalván jártak a szegváriak

1 386

Felsősófalván július 29-én szombaton és 30-án vasárnap tartották a VI. Palacsinta Fesztivált, amelyen Nyágrus László polgármester úr meghívására népes számú küldöttség képviselte Szegvárt, mint testvér települést.

Szombaton délután került sor az ünnepélyes megnyitóra, de sok szegvári már péntektől élvezhette a székelyek vendégszeretetét. A megnyitón Nyágrus László polgármester úr mellett köszöntőt mondott többek között Czikora György ötletgazda, Bíró Barna Hargita megye tanácsának alelnöke és Szabó Tibor György polgármester. A beszédet követően a vezetők a tettek mezejére léptek, és megmutatták, ki hogyan süti a palacsintát, ki hogyan tud a levegőben akár egyszerre többet is megfordítani. A szegvári sütők nem vallottak szégyent, ahogyan a mellékelt képek is bizonyítják.

A rendezvényen részt vett a Dobbantó Néptáncegyüttes kísérőivel együtt valamint a Vándorló Szeretet Karitatív Egyesület. Sültek sorban a különféle ízesítésű palacsinták, az eseményre kilátogatók pedig örömmel fogyasztották a finom falatokat. Az éjszakába nyúló mulatozást hajnalig tartó baráti beszélgetések kísérték.

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat ezúton is hálásan köszöni a szívélyes vendéglátást, és gratulálunk a fesztivál sikeres lebonyolításához.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató