Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Európai Uniós forrásból megújult a Szegvár-Mindszent közötti közút egy része

2 702

A közlekedők örömére hosszú évek várakozását követően történt meg a felújítás, hiszen egyes útszakaszok már balesetveszélyesek voltak.

A megújult útszakasz mai ünnepélyes átadásán Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Gémes László Csongrád-Csanád Vármegye Közgyűlésének elnöke, Tóth Péter Szegvár alpolgármestere, Zsótér Károly Mindszent polgármestere és Hunkó József a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád-Csanád vármegyei igazgatója vett részt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósította meg a TOP-1.3.1-15-CS1-2021-00006 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Csongrád megyében III” című projektet bruttó 1,5 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. A projekt részeként teljeskörűen megújult a 4521-es jelű Szegvárt Mindszenttel összekötő út mintegy 4,4  kilométeres szakasza.

A felújítás részeként a közbeszerzésen nyertes kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

Csak reménykedni tudunk, hogy az állami tulajdonú utak felújítása után végre az önkormányzati tulajdonú utak felújítására is jut forrás.

Videóalbum

A megújult a Szegvár-Mindszent közötti közút átadása – 2023. augusztus 10.

Fotóalbum

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató