Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Rendbe hozzák az újfalui rakodót

362

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat 13,5 millió forint pályázati forrást nyert a „Tisztítsuk meg az országot II.” című hulladékfelszámolási pályázaton. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. pályázati forrásából még ebben az évben a Szegvár belterület 1570 helyrajzi számú ingatlan, az újfalui rakodó területén az illegálisan lerakott zöld hulladékot ártalmatlanítják, valamint telepítésre kerül vagyonvédelmi rendszer, amellyel az újabb szabálysértéseket szeretnék megelőzni.

Sajnos jelenleg nincs Szegváron semmilyen lehetőség zöldhulladék elhelyezésére, az egykori iskolai gyakorlókerti lerakodóhoz is kihelyezésre került tiltó tábla. Ezen a két telepen sokan elhelyeztek veszélyes hulladékot is, pl. gumiabroncsot, PET-palackot, akkumulátort, építési törmeléket, stb.

A DTkH Nonprofit Kft. minden hónapban egyszer elszállítja a kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet. A zöld hulladékot a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű, emblémával ellátott zsákban kell kihelyezni, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve, a zöld zsák mellé kell kihelyezni. Sajnos akinek nagyobb kertje van, annak ez a lehetőség nem nyújt valós megoldást.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató