Sportelismerések

Szegvár Nagyközség Önkormányzata, Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága december közepén egy baráti beszélgetésre hívta meg a Művelődési Házba azokat a sportvezetőket, versenyzőket, akik nagyon sokat tettek, tesznek ma is a szegvári sportélet területén.
Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság a településen működő sport szervezetek vezetőinek közreműködésével felülvizsgálta és kiegészítette a 2002-ben elfogadott sportkoncepciót.
A települési sportkoncepció átdolgozásakor a bizottság figyelembe vette a sportról szóló 2004. évi törvény rendelkezéseit.
Községünk sportját jelenleg a szegvári Sport Klub, a Diáksport Egyesület, a Kyokushin Karate, a Kempelen Farkas Sakk-kör jelenti.
A Sport Klub működő szakosztályai: lovas, teke, labdarúgó, gyermeklabdarúgó és a szabadidő sport szakosztály.
A Diáksport Egyesület tagjai a Forray Máté Általános Iskola minden tanulója, valamint a pártoló tagok és a két intézmény: az iskola és a Polgármesteri Hivatal. Jelenleg 7 sportcsoport működik: alsós játék, leány torna, fiú torna alsósok és felsősök számára, röplabda és kettő korosztály labdarúgás.
Kyokushin Karate a szentesi Oyama Doyo SE-nek a tagja. Jelenleg 17 fő a sportcsarnokban, 15 fő gyermek az Újfalusi Iskolában tréningezik.
A Kempelen Farkas Sakk-körnek 17 játékosa van, ezen kívül vannak még a nem versenyszerűen sakkozók, ezek száma 10 fő.
Szegvár sportjára fordítható összeg az önkormányzat forráshiány nélküli költségvetési bevételének 1,2 %-a. Ez kerül felosztásra a tömeg és versenysportot megvalósító egyesületek, csoportok, magánszemélyek között, továbbá ez nyújt fedezetet a sportpálya és öltöző fenntartási és üzemeltetési kiadásaira.
Az így kialakult összeg 3 %-át minden év végén versenyzők és vezetők, edzők jutalmazására fordítjuk.
Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság felkérte az egyesületek vezetőit, hogy tegyenek javaslatot a személyek jutalmazására.
Az egyesületek vezetői egy pár mondatban értékelték a 2005. évi munkájukat, szóltak a 2006. évi teendőkről, majd ezután sor került a jutalmak átadására. Az okleveleket Nagy Sándor alpolgármester nyújtotta át.

A következő sporttársak kaptak elismerést:

– Kempelen Farkas Sakk-kör: Kiss Vilmos, Szabó Sándor (Mindszent), Holozsai Albert, ifj. Molnár Mihály.

– Kyokushin Karate: Győri Martin, Török Balázs, Klement László, Erdei Márk.
– Szegvári Diáksport Egyesület: Csentes, Réka, Vajda Csenge, Földvári Nagy Zoltán, Homlok Zsolt, Jankó Zsolt, Kovács Zsolt, Menyhárt István, Rozgonyi Balázs, Szép Tamás, Szucsán Alíz, Tatár Szilvia, Farkas Nikoletta, Gyermán Erika, Paczuk Nikolett, Vigh Szilvia, Vigh Noémi, Végh Kitti, Nagy Tamás, Kis Vencel, Kis Violetta, Ferenczi Beáta, Juhász Éva, Csík Norbert, Kovács Márta, Homlok Alexandra.
Pedagógusok: Pólyáné Téli Éva, Bárány Ernő, Bárány Ernőné, Vass Tibor, Bari Tiborné, Rozgonyi Zoltán, Lukács Istvánné, Csatordai Ferencné, Huszka Lászlóné, Vígh Istvánné, Halász Ottóné, Tóth Lászlóné, Némethné Katona Kiss Dóra, Nagy Sándor.

– Szegvári Sport Klub, tekeszakosztály: Czibulya Antal, Gyermán Julianna, Gila Sándor, Zsibók Zoltán, Lukács István, Márton János, ifj. Rácz József, Szabics János, Viola Balázs, Bozó Tibor.

– Szegvári Sport Klub, labdarúgó szakosztály: Szűcs Sándor, Bárány Róbert, Bakó Zoltán, Vigh Imre, ifj. Dobai János, Bihari Zoltán, Galambosi Dávid, Kanalas Róbert, Szűcs László.
Vezető, edzők: Csatordai Mihály, Gajda Mihály, Kis János, Szécsényi András, Lőrincz Sándor, Vigh János, id. Rácz József.

Megköszönjük a sportvezetők, edzők, versenyzők, sportolók, szakosztályvezetők, rendezők munkáját. Köszönjük, hogy rendezvényeinken színvonalasan szerepelnek, bemutatkoznak (május 1., falunap), s ezzel nagyban hozzájárulnak a programok sikerességéhez. A jövő évben is számítunk mindannyiukra. További munkájukhoz erőt, egészséget kívánunk.

Hozzászólások
Sakk