Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A szegvári május elsejéről

2 033

Szegvár Nagyközség Önkormányzata, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság a Művelődési Házzal közösen az idén is megrendezte a május elsejei majálist.
Helyszínnek a Kastélyt választottuk. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, így a szabadtéri programokat meg tudtuk tartani a Kastély udvarán felállított színpadon.
Délelőtt a gyerekek mutatkoztak be. Így a Durbincs Bábcsoport Kondacs Mihályné, valamint a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola kis színjátszói Rozgonyiné Szabó Mária vezetésével. A Belevaló Klub tagjai játszóházat szerveztek, arcot festettek. Köszönjük a közreműködők és a felkészítő nevelők munkáját.
Délután 15 órakor a Kastély dísztermében köszöntötte a jelenlévőket Gémes László polgármester úr, majd kiállítás megnyitóra került sor. Az „Én ezt tudom” szegvári és Szegvár környéki alkotók III. pályázatának gála kiállítására, képzőművészeti kategóriában 52 alkotó – közöttük festő, szobrász, grafikus, fafaragó, fotós, kézműves – mutatkozott be, és a szakmai zsűri: Dr. Csíky László orvos-szobrász, Szekeres Ferenc grafikusművész, Krasznai János szobrászművész, Szűcs Árpád festőművész, Kovács Lajos helytörténész, fotós.
Az alkotásokat a nézők figyelmébe ajánlotta Dr. Szirmai Éva főiskolai adjunktus. A kiállításon részt vett Szirbik Imre Szentes város polgármestere, országgyűlési képviselő. Kiváló alkotásokat láthattunk. Köszönet érte.
Gyönyörű énekhangjával kápráztatott el bennünket Andor Csilla és csodálatos zongoramuzsikájával nyűgözött le Nagy János orgonaművész. Csodálatos élményben volt részünk. Köszönjük ezt az élményt.
A kiállítás utáni megvendégelésnél közreműködtek a Kultúra Pártolók, valamint a Mozgáskorlátozott Egyesület tagjai. A finom kalácsot Ágostonné Terike néni sütötte. Köszönet érte. Külön köszönjük Nagy Sándorné és Kovács Ildikó szervezőmunkáját.
A kiállítást követően felléptek az „Én ezt tudom” előadóművészei. Így a Rozmaring Népdalkör, Szép Öregkor Nyugdíjas Klub, Ízisz hastáncosok, Fúvó Viktória, Pallai Boglárka, Halmai Nikolett, Pölös Evelin versmondók, modern táncosok, mindszenti énekesek és a kán-kán csoport. Köszönjük, hogy bemutatkoztak. További szép sikereket kívánunk nekik. A zsűri tagjai Molnár Zsolt és felesége Molnárné Szűcs Melinda pedagógusok voltak. Értékelték a produkciókat a fellépők kérésére. Köszönet érte.
18 órától a Dobbantó Néptánc Együttes 3 csoportja lépett színpadra. Közel 60 fő táncos közreműködésével. Nagy sikert arattak. Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat. További jó munkát, sok sikert kívánunk az együttesnek és vezetőjének Magyar Imrének és feleségének Magyar Imrénének.
19 órakor a Tűzköves Színjátszó Csoport tagjai Nagy Endre: Tóni c. komédiáját mutatták be nagy sikerrel. Kívánjuk, hogy még sok-sok kellemes perceket szerezzenek nekünk.
A műsor után került sor a közönségdíj átadására. Az amatőr alkotók közül Szanyiné Katona Ágnes kapta a legtöbb szavazatot, a szavazók közül pedig a mindszenti Szabó János. Mindketten Nagybata Márta kerámia alkotását kapták ajándékul. Gratulálunk nekik. 
20 órakor a Palatkai Swing együttes zenélt, s közben a Belevaló Klub tagjai ízletes teákat szolgáltak fel. A finom desszertről az Életmód Klub gondoskodott. Köszönjük nekik.

A közel 300 fő fellépőt vacsorával vendégeltük meg. A gulyáságyúban főtt gulyást Szécsényi György készítette. A felszolgálásban a Mozgáskorlátozottak Egyesülete tevékenykedett 12 fővel. Köszönet érte.
A színpadi díszletet Ráczné Purgel Ilona és Szűcsné Ábrahám Mária készítette. Köszönjük.
A hangosításról Kondacs Mihály és Bugyi Csaba gondoskodott. Köszönjük.
Támogatónk volt Szegvár Nagyközség Önkormányzata. valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium. Köszönjük az anyagi támogatást. Köszönjük mindazok segítségét, akik részt vettek az egész napos rendezvény lebonyolításában.
Külön köszönjük az Egyesített Közművelődési Intézmény munkatársainak, az Önkormányzat dolgozóinak, az Ellátó Szervezet, a Rendőrség, Polgárőrség, Civil TV, Szegvári Napló, Purgel Zoltán és a Kastély dolgozóinak a munkáját, segítségét. 
A május elsejei rendezvény sok- sok ember részvételével sikeresen telt el.

Lukács Istvánné
Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató