Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Impresszum

Szegvár.com
Szegvárikép.hu
Szegvár.eu

Kedves Olvasó!

Köszönöm, hogy ellátogatott portálomra!
A független weblap célja Szegvár és környéke lakóinak, Szegvárhoz kötődő emberek valósághű tájékoztatása, a közéletben történtek pontos és hiteles ismertetése. 
Különös figyelmet fordítok arra, hogy a hasznos és fontos tájékoztatáson kívül, élményszerű, képes beszámolókat találjanak nagyobb szegvári eseményekről, történésekről az olvasók. 
Építő jellegű ötleteiket, meglátásaikat, akárcsak a jóindulatú kritikákat szívesen vesszem!

Tisztelettel:

Purgel Zoltán
főszerkesztő

Adatok

Kiadja:

Szegvárért Egyesület

Főszerkesztő: Purgel Zoltán

Cím: 6635 Szegvár, Kórógy u. 69.
E-mail: info@szegvaronline.hu
Telefon / fax: 06 63 364 400
Mobil: 06 30 493 1100

A Szegvárért Egyesület, mint jelen hírportál tulajdonosa és üzemeltetője nem vállal felelősséget az olvasói kommentár és egyéb szolgáltatás oldalain az olvasók/látogatók által elhelyezett üzenetekért és csatolt állományokért (kép, hang, videó illetve bármilyen más média). A felelősség az üzenetet és a csatolást elhelyező személyt, jogi személlyel nem rendelkező társaságot illetve jogi személyt terheli. 

A médiaigazgatásra vonatkozó eljárásra hatáskörrel vonatkozó felügyeleti szerv a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (1015 Budapest, Ostrom u. 23-25., levelezési cím: 1525 Budapest Pf. 75., Telefon: 06 1 457 7100, e-mail: info@nmhh.hu)

Közösségi oldalak

Szegvár Facebook oldala

Szegvár Fórum Facebook csoport

Szegvári képek, szegvári emberek Facebook csoport

Szegvári Tuti Tipp Facebook csoport

Szegvár Instagram csatorna

@Szegvár

https://www.instagram.com/szegvar

Szerzői jog

A honlapon található összes tartalom (szöveg, fotó, grafika, audió, videó, program, stb…) a kiadó szellemi tulajdonát képezi és előzetes írásbeli engedély nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel. 
A weboldal egyes részeit Ön kizárólag saját felhasználás céljából a merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, ám ebben az esetben sem válik jogosulttá a weblap így többszörözött részének a tovább használatára, terjesztésére, fénymásolására, átvételére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, a tartalom kereskedelmi forgalomba történő hozatalára. 
szegvaronline.hu domain név szerzői jogi védelmet élvez, felhasználása – a hivatkozás kivételével – kizárólag a kiadó előzetes és kifejezett írásos hozzájárulásával lehetséges. 
A fentiektől eltérni csak írásbeli szerződés alapján lehet.
Ezen feltételek megsértése esetén – személyre való tekintet nélkül – a kiadó a jogsértés miatt büntetőeljárást kezdeményez, valamint polgári peres eljárásban kártérítési igényt követel!

Adatkezelési tájékoztató

A kezdetektől…

Szegvár 1999. nyara óta van jelen a világhálón. Az eltelt idő alatt sokszor újult, váltott arculaton a szegvári „hómpédzs”. 
Írásunkban szeretnénk összefoglalni honlapunk gyermekkorának eseményeit.

1999. június 7.
A születésnap: Szegvár megjelenik az Interneten

Szegvár első honlapja 1999. június 7-én jelent meg az akkori Telnet Rt. szerverén. Az Internet szolgáltató csak úgy biztosította ingyenesen a tárhelyet, ha (külön ablakban megnyíló) reklámokat helyezhet el. A honlap címe: http://www.extra.hu/szegvar/ volt.
Szegvár olyan nagyvárosokat előzött meg az interneten való megjelenéssel, mint például Szeged, Debrecen, Sopron, Zalaegerszeg, Szombathely, stb…
Az oldalt egy szegvári diák (talán Purgel Zoltán) készítette. 
Mivel ebben az évben volt kialakulóban az Internet hazánkban, így a látogatottság igen kevés volt, csupán 5-10 fő nézett szét a weblapon havonta.

Az üdvözlő oldal, amely már hirdette a faluheteket (1999) is.
Az idősebbek még talán emlékeznek rá…
A Szegvárt bemutató szöveget Kovács Lajos írta
A kezdetekben a honlapon csak pár darab fotó volt, melyeket 
Dr. Lehoczky János, Kovács Lajos és Lucz Ferenc készített.

2001. április 29.
Költözik a honlap

Közel két év után Szegvár honlapja elköltözött a http://www.megareklam.hu/szegvar/ címre.
Végre nem jelentek meg hirdetések az oldal megnyitásával egyidejűleg. Az elköltözés mellett új, áttekinthetőbb, szebb menürendszert kapott az oldal. Az oldalon megjelenő fotók száma is lényegesen növekedett.

Az üdvözlő képernyőn Szegvár új címere
Ezen a honlapon már megjelent Csongrád megye és Szegvár térképe is
Az oldalon volt szegvári telefonkönyv, mely később személyiségi
jogok miatt megszűnt.

2002. július 11.
Havi frissítések

A szegvári Polgármesteri Hivatal (Szenczi Sándorné polgármester és Végh Ibolya jegyző kezdeményezésére) felismerte az Interneten való megjelenés fontosságát, s elkezdte anyagilag támogatni a honlap megjelenését. Az Önkormányzat nevére bejegyzésre került a http://www.szegvar.hu/ domain név.
Ettől az időponttól kezdve havi frissítéssel szegvári hírek is olvashatók a honlapon, valamint elindult a hírlevélküldő szolgáltatás is.

A bejelentkező oldalon a Castellum Étterem és Panzió hirdetése
és honlapjának címe is olvasható
A településünket bemutató írások mellett fontos helyi információk
is megjelentek, valamint elindult Szegvár vendégkönyve is

2002. augusztus 4.
Új arculat, több animáció

Ettől az időponttól kezdett a látogatások száma növekedni. Egyre többen érkeztek pozitív visszajelzések, gratulációk – külföldről is.

A fejlécen szegvári fotók animációja volt látható
A bal oldali menü könnyen áttekinthetővé vált

2002. október 7.
Önkormányzati választások

A honlapon – pár fő kivételével – megjelentek az önkormányzati választásokon induló képviselő- és polgármester jelöltek bemutatkozásai. A választási eredményeket közlő hírlevelet nagyon sokat kérték, a legtöbben innen tájékozódtak az eredményekről.
Október 20-án (a választások éjszakáján) 21 órakor már megjelent a legtöbb szavazatott kapott polgármester-jelölt neve.
A „bejutott” képviselők nevét másnap reggel elsőkként olvashatták a hírlevelet kérő olvasók.

A 2002-es önkormányzati választások idején…
Külön ablakban megnyíló reklám: 
„Állítsa be Szegvár honlapját kezdőlapjának!”

2003. március 1.
Áttérés menüs rendszerre

A 2003. év elején már annyi információ jelent meg a honlapon, hogy muszáj volt egy másik – áttekinthetőbb – menürendszer kiépítése. Az új arculat sikeres volt, közel két évig ez működött.

2005. január 1.
Kettéválik a szegvári honlap

A szegvári honlap (majdnem) 6 éves korára olyan sok információt tartalmazott, hogy időszerű volt kettéválasztani az oldalakat. Több ezer fotó, lexikonnyi írást tartalmazott a weblap.
Megszületett a Szegvár OnLine hírportál, amelyen szegvári hírek, történések jelennek meg. A Szegvárt bemutató honlap maradt a régi (http://www.szegvar.hu/) címen.

2005. január: indul a Szegvár Online
A szegvári honlap is hasonló arculatban, négy nyelven

2005. augusztus 16.
Webkamerát üzemelünk be

2005. augusztus 16-tól egy új, modern Internet-kamerát szereltünk fel a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet épületére. A kamera éjjel-nappal 10 másodpercenként képet küld szerverünkre. 
Szegváron 2005. január 2. óta van működő webkamera. 
Sajnos a régebbi kameránk nem volt alkalmas erre a feladatra, június közepén „felmondta a szolgálatot”. Bár a téli fagyokat átvészelte, de a júniusi esőzéseket már nem bírta ki. Ráadásul egy pókcsalád is az otthonát találta meg a készülékben. 
Az új kameránk a kor követelményeinek megfelel, jó minőségű képet készít, s ha Szegváron az Internet sávszélessége a jelenlegi többszörösére fog emelkedni, akár folyamatos videóképet is tudunk vele készíteni.
A kamerát a Polgármesteri Hivatal anyagi segítségével vásároltuk. Sok ember segített a beüzemelésében. Technikai segítséget, tanácsot kaptam a makói Teleline 95 Kft-től, a felszerelésben Szécsényi András segített, a beállítási, hálózatszerelési munkákban a Takarékszövetkezet munkatársai, Kis János és Hevesi Zoltán segítettek.

2007. december 31.
Megszűnik a Szegvár Online

Kapcsolódó írás:

2019. augusztus 22.
Újraindul a Szegvár Online

Kapcsolódó írás:

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató