Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Pályázni lehet szociális célú tüzelőanyag támogatásra

767

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat hivatalos honlapján jelent meg az alábbi közlemény a szociális célú tüzelőanyag támogatásról.

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 10/2021. (X.29.) KT. önkormányzati rendeletében rendelkezett a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól. A kérelmek elbírálása szociális rászorultság alapján történik.
Ennek értelmében lakásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be a szociális célú tüzelőanyag (barnakőszén) támogatásra. Nem jogosult a fenti támogatásra az a kérelmező, akinek a lakása tűzifával vagy barnakőszénnel nem fűthető, továbbá aki olyan ingatlan címére igényel támogatást, amelyben életvitelszerűen nem laknak.
A kérelmek elbírálása során előnyt élveznek: aktív korúak ellátásában, időskorúak járadékában, vagy települési támogatásban (lakhatási támogatás) részesülők, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családok. Egyedül élő, 65. életévét betöltött személyek, akiknek havi jövedelme a 142.500,- Ft-ot nem haladja meg, továbbá az előzőekbe nem besorolható, de nyilvántartott adatok alapján bizonyíthatóan rossz szociális körülmények között élő személyek.
A kérelem nyomtatvány a Szegvári Polgármesteri Hivatal (6635 Szegvár, Szabadság tér 2.) I. emelet 15. helyiségében, illetve a portán elérhető. A kérelem ügyfélfogadási időben nyújtható be 2023. november 17-én 12 óráig.
A kérelem nyomtatvány letölthető innen.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató