Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Máltai hírek a nyárról

878

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Szegvári Csoportjának számos programja volt a nyár folyamán.

Paprika palánta osztásról

A Máltai Dél-Alföldi Régióvezetés közreműködésével paprika palántákat kapott csoportunk. Az igen nagyra nőtt növényeket a leszállítást követően azonnal ki kellett osztanunk, hogy elültetve, megöntözve fejlődhessenek a szegvári kiskertekben.  A támogatott családok örömmel fogadták az adományt.

Anyagi támogatásról

A nyár folyamán két főnek nyújtottunk anyagi támogatást: Egy balesetet szenvedett diák megsegítésére a Régióközponthoz adtunk be pályázatot, amit pozitívan bíráltak el.  Egy beteg, szorult helyzetbe került személynek a rezsiszámlája kifizetésében segítettünk.

Örömünkre szolgál, hogy a bajban segítséget, támaszt tudtunk nyújtani.

A régiós lelki napról

Június 29-én Pálosszentkúton képviseltük csoportunkat a régiós lelki napon. Szentmisén, előadásokon, csoportfoglalkozásokon vettünk részt. Felejthetetlen élményben, lelki feltöltődésben volt részünk a nap folyamán.

Az egy hetes nyári táborról

A legnagyobb feladat elé a nyár folyamán az egy hetes táborunk megtartása állította csoportunkat, melyet a Katolikus Egyházközséggel közösen bonyolítottunk le. Az eseményre július 3-7 között került sor. A  70 gyermeknek 30 felnőtt biztosította a felügyeletet, a színvonalas, sokrétű és minőségi programokat és a napi háromszori étkezést.

Hétfőn és kedden a szépen felújított katolikus kör épületében voltunk, ahol kézműves foglalkozások várták a gyerekeket.  A kisebbek az udvari játékokat részesítették előnyben.

Az ebédek előtti közös éneklésnek is nagy sikere volt.

A szerdai napot a sportfoglalkozások jelentették, ezért lementünk a sportpályára. Örömünkre a Máltai Mozgó Játszóteresek is el tudtak jönni Szegvárra, akiknek köszönhetően ugrálóvárban vezethették le a gyerekek az energiáikat, de voltak sorversenyek és számháború is. Közben a bográcsban főtt az ebéd, amit jóízűen költhettünk el. 

Csütörtökre gondoltunk egy nagyot és külön busszal elvittük a gyerekeket Nagykőrösre a Richter Szafari Parkba. Kisvonattal jártuk be a parkot: óriási sikítások közepette etettük az állatokat, csodáltuk szelídségüket. Volt ott zsiráf, elefánt, póniló, kecske, birka, strucc, láma, felsorolni is nehéz. Az állatsimogatókban is számtalan kis állat volt elhelyezve. Láttunk elefánt bemutatót, cirkuszi előadást. A létesítmény vidámparkjában még gokartozhattak is a gyerekek. A finom ebédet a bisztróban fogyasztottuk el. Késő délután fáradtan, felejthetetlen élményekkel teli érkeztünk haza.

Pénteken a reggeli után Elemér atya hálaadó szentmisét celebrált a gyerekeknek, felnőtt segítőknek, szülőknek, nagyszülőknek. Értékelte az egy hetes tábort. Hálatelt szívvel köszönte meg a gyerekek példás részvételét, a felnőttek segítő munkáját. Természetesen mi is megköszöntük az Atya munkáját és az egyházközség támogatását.

Tekintettel a nagy melegre, az utunk rögtön a volt Kendergyári medencéhez vezetett. Önfeledten játszottunk és fürödtünk, addig amíg délután a szülők megérkeztek a gyerekekért.  Köszönjük a lehetőséget, hogy ismét élvezhettük a medencében való fürdést.

Ahhoz, hogy sikeres egy hetet tudhattunk magunk mögött sok ember előkészítő munkájára volt szükség és még több ember fáradtságot nem ismerő tevékenységére. A foglalkoztatásokat lelkes óvó nénik, tanító és tanár nénik, tanár bácsi, valamint önkéntesek, anyukák és nagymamák irányították. 

Minden évben jelentkeznek a középiskolások az iskolai közösségi szolgálat teljesítésére táborunkba. Most kilenc lelkes diák nyújtott hathatós segítséget. Sőt, még két főiskolás is időt szakított arra, hogy eljöjjön a táborba, immár sokadik alkalommal. Köszönet érte!

A Máltai Csoport szinte teljes létszámban kivette a részét a munkából: előkészítettük, megszerveztük a tábort, készítettük a reggelit, az uzsonnát, kiadagoltuk az ebédet. Sütöttünk most is palacsintát és fonott kalácsot. A tábor utáni rendrakás is a mi feladatunk volt.

Bízom benne, hogy tartalmas elfoglaltságot és örök emléket adtunk a gyermekeknek.

A tábor lebonyolításának anyagi fedezetére több pályázatot kellett benyújtanunk és elnyernünk.  Hálásan köszönjük a Katolikus Egyház, a Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója és a helyi Önkormányzat anyagi segítségét. 

Adományként kaptunk tejet, gyümölcsöt, zöldséget, süteményeket, szörpöket, jégkrémet.  Köszönjük az adományozóknak és a kedves szülőknek a támogatást.

A résztvevő gyermekek és a szülők nevében is megköszönöm a lebonyolításban résztvevők áldozatos munkáját, a törődést, az odafigyelést, a sok-sok órát!

Megköszönöm mindenki segítségét és támogatását, amivel a tábor sikerességéhez hozzájárultak!

Természetesen az ősz folyamán most is megszervezzük a „Köszönet bulit” segítőinknek.

A kedves olvasók is bepillantást nyerhetnek a tábori életbe, ha megnézik az interneten Kerekes Mátyás fotóit, amit hálásan köszönünk. 

A „Mosolytáska – akcióról”

A Máltai Szeretetszolgálat már a tanév végén meghirdette a „Mosolytáska-akciót”, melyben használt, de jó állapotú iskolatáskák és tanszerek gyűjtésére hívta fel a figyelmet. Csoportunk is kapcsolódott az akcióhoz, gyűjtöttük a táskákat és az iskolai felszereléseket.  A szülőket az iskola igazgatónője közreműködésével értesítettük a lehetőségről.

Augusztus 21-én a Katolikus Körben ingyenes tanszerosztást tartottunk.  Nagy sikere volt akciónknak. Sok diák és szülő jött be hozzánk, hogy válogassanak az általunk kínált iskolaszerekből. Számos táska, tolltartó, füzet, színes ceruza, rajzfelszerelés talált gazdára.  A szülők örültek, hogy beiskolázási kiadásaikat mérsékelni tudtuk. 

Köszönjük a felajánlásokat a táborban résztvevőknek, Gyovai Elza egyéni vállalkozónak. Köszönjük a Máltai Régióvezetés adományát. 

Tisztelt Olvasók!

A továbbiakban is azon leszünk, hogy Szegvár Nagyközség rászoruló, nehéz helyzetben lévő lakóit segítsük, támogassuk, karitatív tevékenységünket végezzük. Forduljanak hozzánk bizalommal!

Gyömbér Ferencné csoportvezető

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató