Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Rászorulókon segítettek a Máltai Szeretetszolgálat szegvári önkéntesei

655

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szegvári Csoportjának tagjai advent első és második hétvégéjére „Szeretet sütit” sütöttek, az ezért befolyt adományból tartós élelmiszert vásároltak.

A Szentesi Kurca Vidéke Polgári Egyesület önkéntesei idén is tartós élelmiszert gyűjtöttek a Hunor Coop Zrt. Szegvári Központi ABC áruháza előtt. Az adományok szétosztásához kérték a máltai csoport segítségét, hiszen Ők tudják kik a rászorulók, kinek mire van leginkább szüksége. Természetesen a csomagok célba juttatását Ők is segítették.

Az MMSZ Dél-Alföldi Régiója is támogatta tartós élelmiszerrel a csoportot.

E három gyűjtésnek köszönhetően 75 igen gazdag csomagot tudtak összeállítani személyre szabottan. Voltak, akik konzerveket és azonnal fogyasztható élelmiszereket kaptak, mások lisztet, cukrot, étolajat, tejet, tésztát, rizst, teát, kekszet stb. Került a táskákba szaloncukor, déligyümölcs is. A gyermekes családok az előzőek mellé édességet is kaptak. A Forray Máté Általános Iskolában gyűjtött cipős doboznyi ajándékok mellé a Régióvezetés is küldött 15 db-ot, így ezek is gazdára találtak a gyermekek körében.

Nem maradt el a töltött káposzta főzés az idén sem. 220 db káposztalevelet töltöttek meg, melyet kiporciózva juttattak el a szükséget szenvedőknek. A töltöttkáposztához adományban kaptak kenyeret és káposztát is.

Többen személyesen vették át a csomagokat és az ételt a Katolikus Kör épületében az önkéntesektől, ahol forró teával, forralt borral, szaloncukorral is próbáltak mosolyt csalni az emberek arcára, enyhíteni a hidegen.

Akik nem tudtak személyesen elmenni a csomagokért, azoknak természetesen házhoz vitték azokat.  A kiszállításban a Polgárőrség, a tanyagondnok, máltai tagok voltak a csoport segítségei.

A nap folyamán 18 fő sürgött-forgott a Katolikus kör épületében: összeállították, felcímkézték a  csomagokat, kiosztották és kiszállították azokat.

A Forray Máté Általános Iskola 4. osztályos tanulói a délelőtt folyamán a helyszínen ismerkedtek meg a Máltaisok tevékenységével, amit a felnőttek nagyon fontosnak tartanak. Példát szeretnének mutatni a tanulóknak az önzetlen segítségnyújtásról, a nagylelkű adományozásról.

Szabó Tibor György polgármester úr és Andrási Elemér plébános úr is ellátogatott a Katolikus körbe, elismerték a csoport erőfeszítéseit, áldozatos munkájukat.

Mindenki hálatelt szívvel köszönte meg az adományokat és a szervezők munkáját, mellyel kicsit szebbé, gondtalanabbá sikerült tenni sokak ünnepét.

Az önkéntesek megköszönik mindenki nagylelkűségét, adományát, bármilyen formában megnyilvánuló segítségét, melyből igen sok volt.  

Kozma Imre atya szerint:

„Az adventi várakozás jó cselekedeteket jelent.  Tegyetek több jót! Mert aki jót tesz, az jobb lesz, és ebből van a legnagyobb hiány: a jó cselekedetekből. A várakozást az teszi értelmessé, hogy az ember egyre több olyan dolgot tesz, ami áldozatot jelent, erőfeszítést igényel és mások javát szolgálja.”

Áldott, békés, boldog karácsonyt mindenkinek!

Gyömbér Ferencné

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató