Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Többet magunkról – A Grecsó fivérek estje Szentesen

2 358

A szentesi Tóth József Színházban 2024. február 14-én 18 órakor kezdődik Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncművész estje „Többet magunkról” címmel. Jegyek elővételben vásárolhatók ide kattintva.

„Szentes, Szegvár, Csongrád, Nagymágocs, Derekegyház, Mindszent, kedves hazaiak és régi szomszédok! Szívből köszönjük, hogy ilyen szeretettel fogadtok minket! Alig hirdették meg a Grecsók Társulat előadását a szentesi TÓTH JÓZSEF SZÍNHÁZ műsorán, már több mint a jegyek fele elfogyott! Köszönjük! Ha meglepnéd magad és a párod VALENTIN napon, ne habozz, mert lemaradsz. Otthoni, szívmelengető különkiadás.”

Grecsó Krisztián

1976-ban született Szegváron, Újlipótvárosban él, az Élet és Irodalom munkatársa. Író, költő, dalszerző.
Általános iskoláit szülőfalujában végezte, utána a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban érettségizett. A békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán végzett, mint tanító. A József Attila Tudományegyetem magyar szakát 2001-ben fejezte be.
Volt napilapos újságíró a Békés Megyei Napnál, rövid ideig tárcista a Délmagyarországnál. 1997-től a Bárka folyóirat külső munkatársa, 2001-től szerkesztője.
Volt a Nők Lapja vezetőszerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009-től vezeti az Élet és Irodalom prózarovatát.
Regényei megjelentek arabul, csehül, németül, horvátul, lengyelül, szlovénul, törökül és oroszul. Írt forgatókönyveket és több színdarabot, szövegkönyvet is jegyez. Ismert zenekaroknak és énekeseknek írt dalszövegeket.

Grecsó Zoltán

A Willany Leó Improvizációs Táncszínház művészeti vezetője, a Magyar Táncművészeti Egyetem művésztanára, szabadúszó táncművész, koreográfus és Life Coach.
2019 júniusában szerezett MA diplomát, mint Modern-táncpedagógus a Magyar Táncművészeti Egyetemen, 2018 októberében Jonah Bokaer Company legújabb bemutatója kapcsán a világhírű Joyce Theater színpadán léphetett fel.
2014-ben lett Fülöp Viktor ösztöndíjas táncpedagógus. 2011 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetemen és 2015 óta a Magyar Táncművészeti Egyetemen tanít.
18 év szakmai múltja alatt közel 120 különböző produkcióban vett részt. 2009-ben hozta létre saját improvizációs stúdióját, amely Willany Leó Improvizációs Táncszínház néven vált ismertté. 2005-ben diplomázott az Anton Bruckner Privátuniversitaton. Azóta a magyarországi kortárs-tánc szcéna előadó-alkotójaként dolgozik.A 3. Crossover eseményünket az NKA (Nemzeti Kulturálisa Alapprogram) támogatja.

Kiemelt fotó: Grecsó Krisztián Facebook oldala


- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató